Vi bygger nytt - välkommen till Charkuteriet!

VID VATTNET MITT I STAN

222 helt nya hem i Tullholmsviken

Karlstad – Tullholmsviken
Uthyrning pågår
Typ Flerbostadshus
Upplåtelseform Hyresrätter
Hyra 4792 – 12 171 kr/mån
Storlek 27 – 105 m² | 1 – 4 rok
Inflyttning Augusti - december 2023
Antal 222
Anmäl intresse

CHARKUTERIET

Här finner du stora lägenheter med upp till 4 rum och kök anpassade för familjen med växande barn, likväl 1 rum och kök med plats för det allra nödvändigaste. Och givetvis alla storlekar där emellan.

Till lägenheterna kommer en rymlig balkong inkluderas och i gatuplan får du en uteplats mot innergården eller fransk balkong ut mot gatan.

Bostäder med statligt investeringsstöd

I Charkuteriet bygger vi bostäder med statligt investeringsstöd. Vid uthyrning av bostäder med statligt investeringsstöd har vi en särskild uthyrningspolicy. Läs mer här→

Tullholmsviken – ett område för alla

I sitt sjönära läge ges gatorna runt Charkuteriet större möjligheter till breda trottoarer och trygga cykelvägar. Här utformas nämligen det underliggande garaget där några parkeringsplatser är förberedda för elbilar. Och vill du faktiskt utnyttja att Vänern ligger nära tillhands finns det flertal småbåtshamnar runtomkring Tullholmsviken.

Charkuteriets arkitektur

Även om industrin lämnar platsen för framtidens bostäder kommer historien fortsatt att berättas, tydligast för våra ögon. Arkitekturen är rikligt inspirerad av 1900-talets industrimiljöer där senapsfärgat tegel, gråsvart kol och korrugerad plåt väcker industriernas berättelse för kommande generationer.

Läs mer

Hitta din lägenhet i Tullholmsviken

Det finns fortfarande möjlighet att flytta till härliga Tullholmsviken.

Se alla lediga lägenheter här →

Kommunikationer

Nedladdningsbara dokument

VÄLKOMMEN HEM TILL TULLHOLMSVIKEN

Här bor du vid Klarälvens sista krökar innan Vänern tar över. En plats med sin rika industriella identitet. Samtidigt ett område som för framtiden andas utveckling. I Tullholmsviken finns det mycket i såväl dåtid som nutid som är iögonfallande. I områdets framtid är vi högst delaktiga med att skapa ditt blivande hem: Charkuteriet.

VAR ÄR VI NU?

Planering

Förberedelser inför byggstart pågår.

Byggnation

Första spadtaget är gjort och nu börjar vi bygga.

Uthyrning

Nu pågår uthyrningen av lägenheterna.

Inflyttning

Välkommen hem! Inflyttning augusti-december 2023.

Färdigställt

Projektet är nu uthyrt och inflyttat.

ÖPPET OCH SOCIALT KÖK

I Charkuteriets lägenheter smälter kök och vardagsrum och ger dig stora möjligheter att inreda precis som du önskar. Föredrar du ett rymligt matbord med plats för ett helt fotbollslag? Eller vill du hellre ha en stor soffa med plats för hela släkten? Det är du som väljer. Den öppna planlösningen bidrar dessutom till en mer harmonisk helhet mellan rummen i din lägenhet.

*Detta är en visionsbild och vissa avvikelser kan förekomma.

VARDAGSRUM MED SÖTSTÄNKT UTSIKT

De stora fönstren med sina charmiga fönsterbänkar i natursten ger lägenheten ett fantastiskt ljusinsläpp. Men ännu bättre är utsikten de ger. Där ute finns färgstarka kvarter med industriella byggnader, gröna oaser och det blåa vattnet. Ditt nya kvarter och dess vackra natur är något att förälska sig i. Du låter därför ofta balkongdörren stå öppen. Som för att välkomna grönskan och vattnet in i ditt hem.

*Detta är en visionsbild och vissa avvikelser kan förekomma.

LJUST OCH DRÖMMIGT SOVRUM

Bor du i någon av de större lägenheterna har ditt sovrum stora fönster och rymliga garderober. Här är det vita väggar och en ljus härlig känsla som gäller, så addera gärna några mjuka färger på kuddar och tavlor. De breda fönsterbänkarna i granitkeramik är perfekta för att placera stämningsfulla ljus eller härliga växter på. Här vill du gärna stanna – precis som det ska kännas i ett sovrum.

*Detta är en visionsbild och vissa avvikelser kan förekomma.

STILRENT OCH FRÄSCHT BADRUM

I ditt badrum finns både tvättmaskin, torktumlare och handdukstork som ger dig alla möjligheter att hålla ditt hem snyggt och rent. Den rymliga duschen med väggar i klarglas, det gråtonade klinkergolvet, vitkaklade väggarna och de genomgående kromade detaljerna ger ditt badrum ett ljust och stilrent intryck. Sedan sätter du enkelt din egna prägel på badrummet med härliga textilier och gröna växter.

*Detta är en visionsbild och vissa avvikelser kan förekomma.

DET BÄSTA MED OMRÅDET

Restauranger på nära avstånd. Paddelklubb, badplats och grönska. Innerstaden och Inre Hamn. Bryggor som slingrar sig längs med viken. Solen. Mariebergsskogen och parker. Tullholmsviken i Karlstad ger dig allt och mycket mer än så. Och här nedan finner du några av alla fördelar med att bo i Charkuteriets kvarter.

SERVICE OCH HANDEL

En av många fördelar med att bo mitt i stan är utbudet av service och handel. I Tullholmsviken finns en ambition från samtliga fastighetsutvecklare att kunna erbjuda dig och dina grannar småskalig handel för dina dagliga ärenden. Precis intill Tullholmsviken hittar du dessutom Inre Hamn med dess charmiga uteserveringar, bryggor och mysiga stråk. Promenerar du ytterligare några minuter når du Karlstad centrum med all tänkbar handel.
Läs mer

GODA KOMMUNIKATIONER

Med 10 minuters gång till centralstationen är det aldrig långt till något från Tullholmsviken. I ditt eget område finns också flertalet hållplatser. Härifrån tar det ca 7 minuter till Stora Torget där du når de flesta förbindelser i Karlstad, bland annat upp till Karlstads Universitet. Faktum är dock att ditt strategiska läge mitt i stan gör cykeln till det smidigaste färdmedlet många gånger. En perfekt inflyttningspresent som du kan unna dig själv.
Läs mer

FÖRSKOLA OCH SKOLA

Det finns gott om skolor för F-9 och gymnasium i närheten av ditt hem. Orrholmens Förskola, Förskolan Lotsen, Orrholmsskolan (F-9) och Nordic International School (4-9) ligger samtliga inom ett avstånd på 1 kilometer. För de något äldre finns det även gott om gymnasium i närheten i form av NTI Gymnasiet, Uvefalk´s Fria Läroverk samt Karlstads Praktiska Gymnasium.
Läs mer

DIN LÖRDAG I CHARKUTERIET

08.30 – LÖPRUNDA I SKOGEN

Djupa andetag. Mariebergsskogens friska luft fyller dina lungor när du tar dina första löpsteg på lördag morgon. Veckans bekymmer försvinner…

10.00 – FRUKOST FRÅN OLSSONS BAZAR

Olssons Bazar Bageri & Deli svänger du nästan alltid förbi på lördagsmorgonen för att köpa nybakade frallor till din frukost…

12.00 – SHOPPING I KARLSTAD CITY

Nytränad, nyduschad och mätt beger du dig ut på stan med din familj. Ni bor numera i Tullholmsviken och…

16.00 – UTSIKT ÖVER TULLHOLMSVIKEN

Klockan har hunnit slå fyra men nu är alla ärenden avklarade. På vägen hem handlar ni med er middagen på…

18.17 – MIDDAG PÅ BALKONGEN

Precis lagom sena (kl 18 var det sagt) anländer dina gäster. Det är varmt i luften på din balkong men det balanserar du upp med…

22.00 – “KLART VI SKA UT”

…utbrister din kompis när du undrar om ni inte ska fortsätta kvällen nere på bryggan i Tullholmsviken istället. Och du håller…

VÄGEN TILL DIN NYA BOSTAD

1. Anmäl intresse

Anmäl intresse för att få löpande information och börja samla köpoäng.

2. HomeQ och köpoäng

Du börjar samla köpoäng direkt du skapat ett konto på HomeQ.

3. Löpande utskick

Få löpande info om uthyrningsstart, visualiseringar och planlösningar.

4. Ansökan

6–9 månader innan inflyttning publiceras projektets lägenheter på HomeQ.

5. Erbjudande och kontraktsskrivning

Lägenhet erbjuds i turordning till den som uppfyller uthyrningspolicyn och har högst köpoäng.

6. Nyckelutlämning

Närmare inflyttning tilldelas du datum och tid för inflyttning samt inloggning till Mitt Balder.

7. Inflyttning

Nyckelutlämningen är klar och det är dags att flytta in under din tilldelade tid. Välkommen hem.

Läs hela hyresguiden

KOMMANDE PROJEKT I TULLHOLMSVIKEN

referer: