HYRESGUIDEN

Här finns information om varje steg i processen för att få ett hyresavtal på Balders nyproducerade hyresbostäder.
For the English version, click here.

1. ANMÄL INTRESSE

När du hittat ett projekt som du är intresserad av lämnar du en intresseanmälan på projektsidan, du kommer få löpande information och börja samla köpoäng. Du behöver BankID för att kunna lämna intresseanmälan på Balders hyresrättsprojekt.

Intresseanmälan är inte bindande och du kan när som helst avanmäla dig mailutskick från projektet.

2. HOMEQ & KÖPOÄNG

När du gör en intresseanmälan på Balders hyresrättsprojekt skapar du även ett konto på marknadsportalen HomeQ. Du börjar då samla köpoäng på HomeQ vilket är kostnadsfritt, du får 1 köpoäng för varje dag du är medlem. Ju högre köpoäng, desto mer ökar chansen att du får din drömbostad!

Om du redan har ett HomeQ-konto kopplat till ditt personnummer kommer intresseanmälan inte påverka dina redan insamlade köpoäng.

3. LÖPANDE UTSKICK

Från och med att vi börjar bygga så kommer vi löpande skicka mail till dig med viktig information. Där presenterar vi exempelvis uthyrningsstart, interiöra och exteriöra visualiseringar, planlösningar, hyror och allt som rör projektets utveckling.

4. ANSÖKAN

6–9 månader innan inflyttning publicerar vi projektets lägenheter på Balder.se och HomeQ. Du kommer få ett mail med all praktisk information inför uthyrningsstarten. Säkerställ att din profil på HomeQ är komplett innan uthyrningsstart om du vill öka chansen att få lägenhet.

5. ERBJUDANDE & KONTRAKTSSKRIVNING

Lägenheten erbjuds i turordning till den/de sökande som uppfyller vår uthyrningspolicy och har högst köpoäng.

Har du fått ett erbjudande på en lägenhet har du 48 timmar på dig att tacka ja eller nej, observera att erbjudandet går ut till flera sökande. Lägenheten blir reserverad till den sökande med högst köpoäng. Den personen blir kontaktad av oss på Balder för att skriva kontrakt. Lägenheten är reserverad fram till att kontraktet är signerat av alla parter. Om personen väljer att inte skriva kontrakt går turen vidare till nästa sökande.

6. NYCKELUTLÄMNING

När det närmar sig inflyttning får du information om vilket datum du får tillträde samt blir tilldelad en tid för inflyttning, detta för att underlätta för dig och dina grannar. Vi på Balder finns på plats för att gå igenom lägenheten tillsammans med dig för att svara på eventuella frågor och funderingar. Du kommer också få inloggning till vår hyresgästportal Mitt Balder.

7. INFLYTTNING

När nyckelutlämningen är genomförd är det dags att bära in dina möbler och flyttlådor under din tilldelade tid. Sedan är det dags att beställa den obligatoriska flyttpizzan. Välkommen hem!