Nyproduktion i Sundbyberg i Stockholm.Greta

CENTRALA SUNDBYBERGS CHARMIGASTE KVARTER

Nyproducerade bostäder i Stockholm

Landsvägen 67 Stockholm – Sundbyberg
Planering pågår
Typ Flerbostadshus
Upplåtelseform Bostadsrätter
Storlek 1 – 5 rok
Preliminär inflyttning 2025/2026
Antal 65
Anmäl intresse

GRETA

Sundbyberg växlar upp, om det råder det inga tvivel. På Landsvägen 67 där den ikoniska nattklubben Grand Garbo och dess bakficka Gretas en gång låg bygger vi nu 65 härliga bostadsrätter att längta hem till. Vi hälsar dig välkommen till Greta, en ny stolthet i centrala Sundbyberg.

Nyproducerade bostadsrätter

I flera decennier har människor samlats på dess plats för fest, glädje och gemenskap. I vår tappning blir Greta en omedelbar klassiker. Arkitekturen andas variation och framtidstro med pastelltonade fasader och rymliga balkonger. Du flyttar in i en omsorgsfullt utformad lägenhet – kanske en studio med egen ingång? Eller en femma med plats för hela familjen? I Greta finns det rum för alla. Interiören är designad in i minsta detalj. Allt du kommer att behöva göra är att bo in dig.

Anmäl ditt intresse för Greta

Vi arbetar för en preliminär säljstart 2023. Men innan dess har vi har så mycket mer att berätta. Följ med på projektets resa genom att anmäla ditt intresse.
Då blir du först ut med att få alla uppdateringar kring projektet så som nya visualiseringar, bostadsväljare och säljstartsinformation.

Läs mer

Distanser från och till Greta

Visningar

Inom kort får du mer info om visningar

I dagsläget har vi inga visningar på detta objekt men så snart vi har visning är du välkommen

Gemensam takterrass i Gretas kvarter i Sundbyberg.

GEMENSAM TAKTERRASS ÖVER HUSTOPPARNA

Greta blir ett kvarter att längta hem till. Bostadsrätternas rymliga balkong eller uteplats med utsikt mot gården, den gemensamma takterrassen och en bred variation av lägenhetsstorlekar ger dig alla förutsättningar för att hitta rätt hem för dig att flytta in i – och vara stolt över.

Från den gemensamma takterrassen bjuds du på vacker utsikt över Sundbybergs hustoppar, max antal soltimmar och stor plats för att umgås med familj, vänner och trevliga grannar. En underbar plats, som gjord för att aldrig lämna.

VAR ÄR VI NU?

Planering

Vi förbereder inför byggstarten.

Förtursevent

Här får du information om säljstart, projektet och andra spännande detaljer.

Säljstart

Försäljningen är igång - dags att hitta din drömbostad!

Byggstart

Vi tar första spadtaget och nu börjar vi bygga.

Bostäder färdigställs

Nu bygger vi klart ditt nya hem och du blir inbjuden till förhandstitt.

Inflyttning

Välkommen hem! Prel. inflyttning 2025/2026.

ARKITEKTUR MED PERSONLIGHET

Greta intar sin plats i Sundbyberg med självklar elegans. Mariana Rantanen och Monika Viñas från arkitektbyrån DinellJohansson har ritat ett kvarter som är generöst från insidan och ut.

– Greta kommer inte bara innebära nya bostäder utan kommer att aktivera gatulivet också. Vi bygger vidare på det småskaliga, putsfärgade området som finns här idag, säger Mariana Rantanen

De totalt fyra husen som utgör Greta får samtliga varma toner av pastell, men kommer var och en ha ett unikt uttryck. Ljusa nyanser av grön, vit, röd och beige smyckar byggnadens fasader.

Hörnhuset, där Grand Garbo tidigare låg, har en klassisk beige och vit färg som ger en känsla av glamour. Det röda huset blir mjukare i form av rundade partier som inspirerats från 1930-talet. Tredje huset blir mer modernt med raka linjer och färger som går ton i ton. Och Gretas sista hus blir det mest lekfulla med putsade fasader i grönt och gula fönsterpartier. En härlig mix av toner i pastell.

SPECIELL BYGGNAD PÅ SPECIELL PLATS

“Faktumet att vi bygger på en så historisk plats som Grand Garbo känns mycket utmanande men samtidigt coolt att arbeta i en sådan miljö” säger arkitekt Mariana Rantanen från Dinell Johansson arkitektbyrå. Se vår video nedan för att höra mer av arkitekternas tankar om Greta.

GULDKORN I KVARTERET

I närheten av Gretas kvarter finner du flera guldkorn värda att besöka om och om igen. Marabouparken är ett sådant. Stämningen är lummig, familjevänlig och kulturell. Vandra bland parkens skulpturer eller sväng in på konsthallen för att få din dos av konstnärliga intryck. Går du istället till Tornparken så hittar du bland annat, som namnet antyder, ett ståtligt vattentorn och i detta ligger i sin tur Delibruket Flatbread som serverar en egen variant av napolitansk pizza. Inte dumt det heller.

Kika på kartan för att upptäcka fler spännande platser i närheten av ditt nya hem.

VÄGEN TILL DIN NYA BOSTAD

1. Anmäl intresse

Anmäl intresse för att få löpande informationom projektet.

2. Mäklare och visning

Här kan du kika på visualiseringar samt träffa våra mäklare för att prata planlösningar, inredningsval, priser m.m.

3. Boka lägenhet

Om den eller de bostäder du är intresserad av att köpa är ledig, kan du reservera bostaden under en viss tid.

4. Förhandsavtal

I samband med byggnationsstart är det dags för förhandsavtal.

5. Inredningsval

Vi har tagit fram projektspecifika inredningskoncept som finns att välja på.

6. Upplåtelseavtal

Upplåtelseavtal tecknas cirka två-fyra månader innan tillträdet.

7. Inför inflyttning

Senast 3 månader innan tillträdesdagen ger vi besked om inflyttningsmånad.

8. Slutbetalning

Innan du får tillträde till din nya bostad är det dags att betala in den återstående delen av köpeskillingen – den så kallade slutlikviden.

Läs hela köpguiden

LÄR DIG MER OM ATT KÖPA BOSTAD

referer: